Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Meubel tips

 1. Kies de verfkleur als laatste
 
Het is belangrijk om de kleur van je muren pas te bepalen als je weet hoe je de ruimte zal decoreren en welke meubels er gaan staan.
 
Er zijn duizenden verschillende kleuren met verschillende tinten. Pas als je decoratie, en vooral je verlichting, gekozen is, kan je de ideale kleur bepalen.
 
2. Geef je meubels ademruimte
 
Vermijd om je ruimte vol te stouwen met kasten, zetels, tafeltjes en stoelen. Zo is je ruimte mooier, overzichtelijker, en kan je je budget spenderen aan minder, maar kwalitatievere meubels.
 
3. Hang je kaders op de juiste hoogte
 
Kunstgallerijen en musea hangen kunstwerken zo op dat de afstand tussen de vloer en het middelpunt van de werken steeds tussen de 145 en de 152,5 centimeter is. Doe hetzelfde.
 
4. Leer hoe je meubels moet plaatsen op een tapijt
 
Er zijn drie manieren om je meubels in te richten op een tapijt.
 
Alles erop: wanneer je tapijt groot genoeg is. Dit geeft een luxueuzer gevoel. Zorg er zeker voor dat je aan de randen van het tapijt 30 à 50 centimeter ruimte laat.
Alles eraf: wanneer je een kleine ruimte hebt, is het beter om een kleinere tapijt te gebruiken, waar je geen stoelen of zetels op plaatst. Dit maakt de ruimte visueel groter.
De voorkant erop: dit is de gulden middenweg, waarbij je stoelen en zetels met de voorkant op de tapijt plaatst. Dit geeft het gevoel van een goed beredeneerde ruimte met voldoende openheid.
5. Ga niet voor populaire stijlen
 
Het probleem met populaire stijlen is dat ze in zoveel huizen voorkomen. Zo kom je zelf niet creatief over. Je kan wel een stijl, zoals de cottage stijl, als basis nemen, en daar eigen elementen aan toevoegen.
 
6. Creëer een duidelijk brandpunt in de ruimte
 
Verschillende elementen in een ruimte spelen verschillende rollen. Kies voor de hoofdrol een mooi stuk, en onthou dat niet elk stuk een hoofdrol kan spelen. Andere stukken kunnen in een bijrol bijdragen aan een mooie compositie.
 
7. Wees kritisch over je verzamelobjecten
 
Hang geen stuk op dat niet past. Ook al heb je er goede herinneringen aan. Je wil toch niet bekend staan als iemand met een kakafonie van houten giraffen in de woonkamer?
 
8. Wees moedig
 
Wat maakt een ruimte groots? Inderdaad, persoonlijkheid. Zorg dat je met je ruimte een statement maakt, en dat het je persoonlijkheid toont.